Curling bij Maarssen On Ice - Maarssen On Ice

Maarssen
On Ice
MOIlogo
MOIlogo
Ga naar de inhoud

Curling bij Maarssen On Ice

Evenementen MOI
Na iedere speelronde worden hier de uitslagen en de stand bekend gemaakt.
Onderstaande uitslag is de einduitslag van seizoen 2018-2019
DE ONDERSTAANDE DATUMS EN TEKSTEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD EN ZULLEN EIND OKTOBER 2019 DEFINITIEF BEKENT WORDEN GEMAAKT.

Anders dan de voorgaande jaren hebben we de curlingcompetitie nu iedere week gepland. We hebben de volgende datums gekozen:

Dag 1  dinsdag    03 december 2019
Dag 2  dinsdag   10 december  2019
Dag 3  dinsdag   17 december  2019
Dag 4  dinsdag   24 december  2019 (Onder voorbehoud)
Dag 5  dinsdag   31 december  2019 (Onder voorbehoud)

Wil je als team meedoen meedoen schrijf je dan in met de onderstaande e-formulier of kom op de eerste avond, dinsdag 4 december 2018, naar de ijsbaan om je in te schrijven.

De avonden startten om 20:00 uur tot sluitingstijd. Voor het curlen zal -mogelijk- een klein stukje van de ijsbaan worden afgesloten van 19:15 uur. Onze excuus voor het ongemak.

Inschrijven voor het seizoen 2019-2020 is pas mogelijk vanaf 1 november 2019Een sport voor jong en oud... Curling. Iedere dinsdagavond kan je meespelen met je team.

De geschiedenis van Curling:
Curling is een precisiesport die lijkt op bowls, petanque en bocce, maar op ijs wordt gespeeld met zware stenen in plaats van metalen (of plastic) ballen. In het algemeen wordt aangenomen dat de sport in het 16e-eeuwse Schotland is bedacht, alhoewel het schilderij Jagers in de sneeuw van Bruegel uit 1565 Nederlandse boeren afbeeldt die het spel spelen. Curling zoals het tegenwoordig gespeeld wordt, is in Schotland ontwikkeld (zie Newtonmore Curling Club Hut). De internationale organisatie voor curling, de World Curling Federation, zetelt in het Schotse Perth. Curling is een officiële olympische wintersport sinds 1998. Wereldkampioenschappen zijn er sinds 1957 voor mannen en sinds 1979 voor vrouwen. Een curlingwedstrijd wordt gespeeld door twee ploegen van vier spelers. De "aanvoerder" van een ploeg, de skip, zet de te volgen strategie uit en bepaalt in overleg met de andere spelers hoe de stenen moeten worden gespeeld. Elke ploeg heeft acht stenen, van graniet en 19,1 kg zwaar, met een handvat. De steen maakt alleen contact met het ijs via een rand aan de onderkant. De curlingbaan (curling sheet) is een ijsbaan van circa 42,5 m lang en 4,3 m breed. Vóór de wedstrijd wordt op het ijs een fijne spray van waterdruppels gespoten die onmiddellijk aanvriest. Dit vergemakkelijkt de loop van de steen en geeft er een voorspelbare baan aan.
Curlingbaan
MOI
MOI
Terug naar de inhoud